Πέμπτη, 16 Ιουνίου 2011

Μύδια από τις Bruxelles

Συνταγές με μύδια... τα ίδια και τα ίδια! Σαγανάκι, κόκκινη σάλτσα κ.λ.π. Εμείς σας δίνουμε έναν αέρα ευρωπαϊκό με αυτή την πανεύκολη αλλά ταυτόχρονα πεντανόστιμη συνταγή.



Υλικά
1 κιλό μύδια με το κέλυφος (ανοιχτά)
κρασί λευκό (κάτι παραπάνω από 1 ποτήρι)
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 πράσο ψιλοκομμένο
λίγο σκόρδο
2 κουταλάκια μουστάρδα
αλάτι & πιπέρι


Εκτέλεση
- Αχνίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο και το πράσο
- Προσθέτουμε τα μύδια
- Σβήνουμε με κρασί
- Αφου εξατμιστεί το κρασί, βάζουμε τη μουστάρδα και αλατοπιπερώνουμε (προσθέτουμε λίγο νερό αν χρειάζεται)

- Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά


Σερβίρουμε με τηγανητές πατάτες! Μην ξεχάσετε να απολαύσετε το ζουμάκι...




Bon Appétit

2 σχόλια:

  1. Γεια σας! Που χαθήκατε;;; Αν έχετε όρεξη και θέλετε, έχετε πρόσκληση για παιχνίδι-αναδρομή!
    http://wonderfoodland.wordpress.com/2011/09/29/7-%ce%b1%ce%bd%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9%cf%82-7-%ce%b7%ce%bc%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%82-7-%ce%b5%ce%bc%cf%80%ce%b5%ce%b9%cf%81%ce%af%ce%b5%cf%82-%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b1%ce%b9%cf%87/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλή Χρονιά με υγεία, αγάπη και ευτυχία!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή