Όπως είπε και η Ζέτα στην προηγούμενη ανάρτηση, είναι καιρός για να απαλλαγούμε από τα κιλάκια που ήρθαν με τις γιορτές ή απλά να μαζευτούμε λίγο για να χωρέσουμε στο τζήν των φοιτητικών μας χρόνων (λέμε τώρα). Η αλήθεια είναι πως ο χρόνος μας ομορφαίνει μεν, όμως για αντάλλαγμα παίρνει μαζί του το αυθαίρετο δικαίωμα για κρεπάλες. Έτσι λοιπόν, απαντούμε στις κρεπάλες με μια νόστιμη και κάπως διαφορετική σαλάτα.
2 μέτρια καρότα τριμμένα στο χονδρό τρίφτη
1/2 ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο
1/2 κόκκινη πιπεριά καυτερή (ή και ολόκληρη για τους τολμηρούς)
μικρό κομματάκι τζίντερ τριμμένο
2 φέτες προσούτο ψιλοκομμένες (μπορεί να παραληφθεί)
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξύδι
αλάτι
Εκτέλεση:
Απλά τα πράγματα: ανακατεύουμε όλα τα λαχανικά σε ένα μπολ και βάζουμε λάδι, ξύδι και αλάτι αναλόγως γούστου. Η σαλάτα είναι έτοιμη!
To τζιντζερ και ο κόλιανδρος θα την κάνουν ιδιαίτερα αρωματική! καλημέρα :-)
ΑπάντησηΔιαγραφήΤρελλαίνομαι για κόλιανδρο. Τώρα τελευταία βρήκα ένα παραγωγό που φέρνει πού και πού στη λαϊκή της γειτονιάς μου και έχω κάνει αρκετές σαλάτες. Το τζίντζερ και τον κόλιαντρο τον χρησιμοποιού πολύ οι Ινδοί αλλά δεν τον έχω δοκιμάσει αυτό το συνδυασμό.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι μένα μου αρέσει πολύ ο κόλιανδρος και ιδιαίτερα στην κλασσική σαλάτα με ντομάτες και κρεμμύδι. Είναι δυσεύρετος δηλαδή στην Ελλάδα?
ΑπάντησηΔιαγραφή