Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Dream kitchens!

Το τελευταίο διάστημα αναλώνω αρκετό χρόνο και ενέργεια σχεδιάζοντας την ιδανική κουζίνα για το νέο μου σπίτι! Οι επιλογές απέραντες και τελικά που καταλήγω? Ακόμη πουθενά...είναι δύσκολο βλέπετε το 'ιδανικό' σε οποιαδήποτε μορφή του! Ειδικά για άτομα αναποφάσιστα όπως εμένα. Ένα ξέρω όμως: ιδανική είναι η κουζίνα από την οποία δεν θα θέλεις να βγεις...

Δείτε μερικές από τις φωτογραφίες που ξεχώρισα (mix and match style με ρετρό διάθεση) και μπορούν να εμπνεύσουν και εσάς. Η αναζήτηση ωστόσο συνεχίζεται! Θα σας ενημερώσω όταν τελικά το σχέδιο ολοκληρωθεί και υλοποιηθεί.





















Κυριαρχία του άσπρου που δίνει αίσθηση φωτεινότητας και μινιμαλισμού ενώ η επιλογή του ξύλου σε πάγκους δημιουργεί μια ρουστίκ ατμόσφαιρα.














Το χρώμα σε αξεσουάρ και τοίχους προσθέτει προσωπικό στυλ. Λίγο έντονο χρώμα σε ένα τοίχο άλλαζει όλη την εικόνα της κουζίνας ενώ ένα φωτιστικό και χρωματιστά πιάτα και ποτήρια δίνουν μοντέρνο αέρα.








Ακόμα και στα ταβάνια μπορεί να μπει χρώμα και σχέδιο!
















Κατσατρόλες και τηγάνια που κρέμονται από παντού, έτοιμα να μας βοηθήσουν να μεγαλουργήσουμε στην κουζίνα μας. Αυτό είναι το όνειρό μου! Έχετε δει την ταινία "Julie and Julia"? Δεν είναι η κουζίνα της Julia's το όνειρο κάθε νοικοκυράς με όλα αυτά τα τηγάνια και κατσαρολικά να κρέμονται παντού?





Βλέποντας όλες αυτές τις φωτογραφίες και ιδέες, μου λέτε πως μπορώ να αποφασίσω???
http://www.housebeautiful.com/archive/kitchens/dream/

7 σχόλια:

  1. Λίνα μου, πώς να αποφασίσεις με τόσο όμορφες φωτογραφίες?
    Εγώ επειδή είμαι πρακτικό πνεύμα, δεν θα έκανα πολλά από αυτά που δείχνουν τέλεια στην φωτογραφία! Ποτέ ξύλινο πάτωμα στην κουζίνα (εκτός αν δεν την χρησιμοποιεί κανείς). Θα έβαζα ανοιχτά ντουλάπια και κρεμασμένα τηγάνια μόνο αν δεν δούλευα και είχα αποφασίσει ότι συχνά θα τα καθαρίζω αντί να διαβάζω κάτι που με ενδιαφέρει, να παίζω με τα παιδιά μου, ή να κάθομαι (εκτός αν ήξερα ότι έχω μόνιμο βοηθητικό προσωπικό). Οι διαστάσεις των δωματίων που απαιτούν αυτές οι κουζίνες που βλέπω είναι πολύ μεγάλες. Έχεις χώρο αντίστοιχο? Έχεις αντίστοιχο ύψος για να βάλεις σχέδιο στο ταβάνι ή θα σε πλακώνει?
    Γράφω κάποια πράγματα που σκέφτομαι και ελπίζω να μη σε μπερδεύω στην επιλογή σου!
    Λατρεύω το mix and match style σίγουρα θα βρεις αυτό που θα σου ταιριάζει!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου Αγγελική μου, ούτε πολύ χρόνο έχω για ξεσκονίσματα ούτε οικιακή βοηθό, ξύλινο πάτωμα το έχω αποκλείσει ήδη και όσο για τις διαστάσεις μπορώ να πω ότι δεν ζω σε παλάτι...προσεγγίζω ρεαλιστικά το ζήτημα! Απλά, ιδέες ψάχνω:) Σε ευχαριστώ για τις πολύ χρήσιμες σκέψεις σου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το όνειρο κάθε ανθρώπου που έχει λατρεία για την μαγειρική, είναι να καταφέρει να φτιάξει κάποια στιγμή μια κουζίνα σαν τις παραπάνω! Είναι και το δικό μου όνειρο. Την φαντάζομαι απλή, φωτεινή με έναν μεγάλο πάγκο εργασίας στην μέση όμορφες και λειτουργικές ηλεκτρικές συσκευές και σκεύη άπειρα! Μην αγχώνεσαι καθόλου. Είμαι σίγουρη πως θα δημιουργήσεις τον "ναό σου", και θα είναι πανέμορφος! Τυχερούλα!!!!!
    Πολλά φιλιά..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ειναι ολες τελειες...
    Πόσο θελω να κανω και τη δικη μου ΤΕΡΑΣΤΙΑ κουζινα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Υπέροχα σχέδια!!!
    Το χρωματιστό ταβάνι με ξετρέλανε!!
    Είμαι σίγουρη ότι θα φτιάξεις μιαν υπέροχη κουζίνα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό που θα κοιτάξεις να φτιάξεις είναι πάνω απο όλα οι αποθηκευτικοί χώροι που πρέπει να είναι αρκετοί για να μπορέσεις να γλυτώσεις χρόνο-κουραση-νεύρα, δηλαδή όταν τραβάς μια κατσαρόλα να μην πέφτουν οι υπολοιπες ή όταν έρχεσαι απο το σουπερ μαρκετ να έχεις χώρους να βάλεις τα ψωνια και όχι να προσπαθείς να τα στριμώχνεις όπου βρείς!! να προσέξεις να έχεις καλή διάταξη των ηλεκτρικών συσκευών η κουζίνα να είναι αυτή που θα βρίσκεται κοντα στο νεροχύτη και φυσικά να έχεις όσο το δυνατόν περισσότερες επιφάνειες εργασίας.

    Πιστεύω ότι θα φτιαξεις την πιο όμορφη και φωτεινή κουζίνα που θα μοσχοβολάει κανέλα και ζάχαρη !!!!!!! θα μας καλέσεις για καφέ μόλις την φτιάξεις, έτσι δεν είναι ?? χιχιχι!!!

    φιλια πολλά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Τι ωραία να σχεδιάζεις τους αγαπημένους χώρους σου όπως εσύ θες και δη, την κουζίνα! Όντως, το λευκό δίνει αυτή την υπέροχη φωτεινότητα που όλες οι κουζίνες χρειάζονται... Είμαι σίγουρη ότι θα κάνεις την καλύτερη επιλογή, ότι όλοι σαν κι εμένα που μένουμε στο νοίκι και συμβιβαζόμαστε με αυτό που έχουμε (κλαψ!) θα θέλαμε να είμαστε στη θέση σου και ανυπομονούμε να δούμε τα αποτελέσματα και τις μαγειρικές της νέας κουζίνας!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή