Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2011

Μπισκότα Αλμυρά & Light!

Για μένα η μεγαλύτερη δυσκολία στο να ελέγχω το βάρος μου είναι τα τσιμπολογήματα στο γραφείο. Μια κερνάει ο ένας, μια ο άλλος, μια σε πιάνει η πείνα και το μόνο που υπάρχει στο ντουλάπι είναι double chocolate chip cookies... δε βρίσκεις ησυχία! Η μόνη λύση είναι να φέρνεις πάντα μαζί σου τοστάκι από το σπίτι που μια χαρά σε κρατάει... ή μήπως όχι;

Μήπως έχετε κι εσείς βαρεθεί το τοστάκι; Μήπως ζηλεύετε λιγάκι που η διπλανή καταβροχθίζει τα τυροπιτάκια σαν μυρμιγκοφάγος; Αν ψάχνετε κάτι το διαφορετικό που και να σας γεμίζει και να είναι ελαφρύ και πάνω απ' όλα να ικανοποιεί τις γευστικές απαιτήσεις του ουρανίσκου σας, σας έχω τη λύση! Μια κατά τα άλλα κλασσική συνταγή, με λίγες μικρές αλλαγές που κάνουν τεράστια διαφορά στις θερμίδες χωρίς να υποβαθμίζουν τη γεύση!

Τα έφτιαξα και τα πήγα στο γραφείο για να μου βρίσκονται τις δύσκολες ώρες... άντεξαν μόνο δυό ώρες και μετά εξαφανίστηκαν! Έμεινε μόνο ένα - αυτό της ντροπής που λέμε εδώ στα μέρη μας. Ποιάς ντροπής δηλαδή που οι συνάδελφοι δεν ντράπηκαν καθόλου να τα δοκιμάσουν και μια και δύο και τρεις φορές και βάλε...

Μπισκότα Αλμυρά & Light!



Υλικά:
  • 2 φλ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50γρ βούτυρο
  • 1 κ.σ. γιαούρτι 0%
  • 180γρ τριμμένο τυρί light με έντονη γεύση (π.χ. cheddar light)
  • 2 αυγά
  • 1 κ.σ. πάπρικα
  • αλάτι
  • πιπέρι
Πως να τα φτιάξετε:
  1. Πολύ απλή διαδικασία! Κρατάμε 1 κσ από το τυρί, ενώνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και τα ζυμώνουμε σε μια σφιχτή αλλά όχι πολύ σκληρή ζύμη.
  2. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλο πάχους περίπου 0,5 εκατοστό, την πασπαλίζουμε με το τυρί που κρατήσαμε και κόβουμε με το μαχαίρι τα μπισκότα σε λωρίδες / μπαστουνάκια.
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180C για 15-20 λεπτά.





6 σχόλια:

  1. Ευκολα ,γρηγορα,και νοστιμοτατα..μπραβο ωραια συνταγη..καλως σε βρηκα μπλογκογειτονισσα,καλη σου μερα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ ωραία συνταγή, τέλεια φαίνονται, θα πάρω 2-3 γιατί μια λιγουρίτσα τέτοια ώρα την έχω !!! χιχιχι

    καλημέρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τίποτα δεν άφησαν οι συνάδελφοι?? χα χα χαα!!
    Η συνταγή σου φαίνεται εξαιρετική και πεντανόστιμη!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα αλμυρολάιτ σου φαίνονται υπέροχα και γευστικά, υποθέτω! Είναι οι γεύσεις που μου αρέσουν πολύ.
    Το τσένταρ το εξοντώνω, όταν είμαι "κοντά του".

    Φιλί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. @ gwgoyla: καλωσόρισες!

    Έτσι όπως τα λέτε κορίτσια, εύκολα, γρήγορα, ελαφριά και νόστιμα! Όσο για τους συναδέλφους είναι γνωστοί καλοφαγάδες - ή και φαγάνες ενίοτε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Και νόστιμα και ελαφρά! Ότι καλύτερο Σ ευχαριστώ Ζέτα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή