Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2010

Εν αρχή ην ο Λόγος

Ταξιδεύουμε συχνά και ζούμε σ' αυτό το νησί κατ' επιλογή (οι 2 στις 3 τουλάχιστον!). Κλασσικές περιπτώσεις με 7 πτυχία και πατέρα Εισαγγελέα (πατέρα Εισαγγελέα δεν έχει καμία αλλά δεν κόβεται ο στίχος). Σε όλα αυτά τα χρόνια, γνωρίσαμε κόσμο και επιλέξαμε τους φίλους μας. Μέχρι που γνωριστήκαμε και πλέον μας αφαιρέθηκε το δικαίωμα της επιλογής. Η μεγάλη μας αγάπη για τις γεύσεις αλλά κυρίως για τη μαγεία του να δημιουργείς από το μηδέν απόλαυση, πρόσταξε την ένωσή μας.

Οι τρεις μας διαφέρουμε τόσο πολύ, όσο και μοιάζουμε:

Λίνα: Της αρέσει να απολαμβάνει το φαγητό της μ’ ένα ποτήρι (ή και δύο!) καλό κρασί. Όταν ήτανε μαθήτρια ήθελε οπωσδήποτε να περάσει στις πανελλήνιες και από τότε δίνει μόνη της εξετάσεις στην κουζίνα της ενώ κάθε Κυριακή απόγευμα αγχώνεται ότι τη Δευτέρα θα πάει στη δουλειά αδιάβαστη! Στο ντουλάπι της χορεύουν περισσότερα είδη μπαχαρικών απ'ό,τι στο σουπερμάρκετ.

Ζέτα: Επίσης της αρέσει να πίνει. Όταν ήτανε μικρή ήθελε να γίνει μάγισσα, κι αφού είδε κι απόειδε ανακήρυξε την κουτάλα της μαγικό ραβδί και λύθηκαν όλα. Μεταμορφώνει τις θερμιδικές βόμβες σε ανάλαφρες απολαύσεις. Στο ψυγείο της πρωταγωνιστούν όλα τα χαμηλά λιπαρά.

Μαίρη: Της αρέσει να πίνει αλλά είναι πιο συγκρατημένη. Όταν ήτανε μικρή ήθελε να γίνει αστροναύτης, τσαγκάρης, μηχανικός, γεωργός, μυλωνάς, ξενοδόχος, οικονομολόγος, πολιτικός επιστήμονας, γραφίστρια, ανθοπώλης...Στο τραπέζι της τα λαχανικά είναι πάντα ολόφρεσκα από το περιβολάκι της.

Η σχέση αυτή δε στηρίζεται μόνο στη στιγμή που ρίχνεις τα υλικά στην κατσαρόλα, ακολουθεί ολόκληρη την ιεροτελεστία: προετοιμασία, μαγείρεμα, απόλαυση (και κάποιες φορές λάντζα). Λατρεύουμε το να μαγειρεύουμε ξεχωριστά για φίλους, μα πιο πολύ λατρεύουμε το να μαγειρεύουμε μαζί. Ένα ποτήρι κρασί στο ένα χέρι και μια κουτάλα στο άλλο, γέλια, κοινωνικά σχόλια, φιλοσοφικές συζητήσεις, προβληματισμοί.

Ξεπατικώνουμε συνταγές από παντού, από ταξίδια, από εστιατόρια που έχουμε πάει, από βιβλία μαγειρικής, από το διαδίκτυο, από φίλους, από συγγενείς, από αγνώστους. Η κάθε συνταγή είναι για μας ένα γευστικό ταξίδι και ως τέτοιο το ζούμε και σας το περιγράφουμε...

1 σχόλιο:

  1. Καλή επιτυχία Λίνα, Ζέτα και Άννα. Αναμένουμε να ταξιδεύσουμε μαζί σας στις γεύσεις και σκέψεις :) Θα είμαι συχνός επισκέπτης και ελπίζω κάποτε να γευτώ τα εδέσματά σας...

    ΑπάντησηΔιαγραφή