Παρασκευή, 29 Οκτωβρίου 2010

Hibiscus Tea....

Κατά την παραμονή μου στο εξωτερικό είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πολλούς και διάφορους ανθρώπους από πολλές και διάφορες χώρες. Μεταξύ αυτών και μια φίλη γαλλίδα με ρίζες όμως από το Μάλι (ούτε εγώ το ήξερα αλλά είπα να μην το παραδεκτώ). Αυτή μου έμαθε και τα αφεψήματα από ιβίσκο.  Το hibiscus tea (ζεστό η κρύο αναλόγως εποχής) συνόδευε όλες τις πολύωρες συζητήσεις μας περί ανέμων και υδάτων. Ένα διάστημα που χρειάστηκε να συγκατοικήσουμε για λίγες μέρες έγινε καθημερινή συνήθεια και πλέον για μένα αποτελεί μια νοσταλγία για τις παλίες εποχές..

Όπως έχω πληροφορηθεί από το ιντερνετ ο ιβίσκος έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες (παρόμοιες με αυτές που υπάρχουν στο κόκκινο κρασί). Η αλήθεια είναι ότι δεν ξέρω που μπορούμε να το βρούμε στην Κύπρο και συνήθως το εφοδιαζομαι από το εξωτερικό, αλλά είμαι σιγουρή ότι κάπου θα υπάρχει. Επίσης έχω πληροφορηθεί από το ιντερνετ ότι μπορείτε να αποξηράνετε μόνοι σας λουλούδια ιβίσκου. Δεν το έχω δοκιμάσει και δεν το συνιστώ. Λοιπόν, από πρόσφατο ταξίδι στην Αίγυπτο εφοδιάστηκα με αρκετά αποξηραμένα λουλούδια ιβίσκου για τον επόμενο χρόνο. Επειδή όμως είναι ακόμη σχεδόν καλοκαίρι αποφάσισα αντί τσάι να φτιάξω σιρόπι από ιβίσκο που μπορεί να έχει πολλές χρήσεις. Μπορούμε να φτιάξουμε κρύα ροφήματα (αλκοολούχα και μη), να το βάλουμε σε παγωτό ή κρέμες και όπου αλλού σκεφτούμε. Προσωπικά συνήθως φτιάχνω διάφορα ροφήματα.

Ακολουθεί η συνταγή.

¼ φλ. αποξηραμένος ιβίσκος
1 φλ. νερό
1 φλ. ζάχαρη
Φλούδα λεμόνι
Ξυλάκι κανέλας
Βάζεις όλα τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και βράζεις για μερικά λεπτά αναδεύοντας κατά διαστήματα. Αφήνεις να κρυώσει και ακολούθως σουρώνεις. Αποθηκεύεται στο ψυγείο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Για μη αλκοολούχα ροφήματα μπορεί να διαλυθεί με νερό (σαν σκουώς) ή με σόδα ή και να προστεθεί και χυμός πορτοκάλι. Για αλκοολούχα προσθέστε βότκα ή ότι άλλο θέλετε.

Για αυτούς που προσέχουν τη σιλουέτα τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν μισή ζάχαρη και μισή ζαχαρίνη.

Τρίτη, 26 Οκτωβρίου 2010

Η κολοκύθα που περίσσεψε (3)…!

Η αλήθεια είναι ότι βαρεθήκαμε να καθαρίζουμε, να κόβουμε και να τρίβουμε την κολοκύθα, εξαντληθήκαμε στην κυριολεξία και έτσι αφήσαμε ένα ακόμη κομμάτι για άλλη συνταγή... Σκέφτηκα, λοιπόν, να κάνω ένα ωραιότατο κυριακάτικο χοιρινό ρόστο και να το συνοδέψω με πατάτες και (τι άλλο!) κολοκύθα!

Χοιρινό με μέλι, μουστάρδα και θυμάρι

Υλικά για το χοιρινό

1 (1 – 1 ½ kg) κομμάτι χοιρινό για ψητό

2 κουταλιές μέλι
1 κουταλιά μουστάρδα
1 ποτήρι φρέσκο χυμό πορτοκάλι
Θυμάρι ξηρό και φρέσκο
1 κουταλιά βούτυρο
1 σκελίδα σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο

Εκτέλεση
- Μαρινάρουμε το κρέας με μείγμα από μέλι, μουστάρδα, ξερό θυμάρι, αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 1 ώρα (ιδιαίτερα αν είχατε το κρέας στο ψυγείο).

- Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το βούτυρο με ελάχιστο ελαιόλαδο και τη σκελίδα σκόρδου (ολόκληρη για να αρωματίσει το βούτυρο) και θωρακίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές.

- Το τοποθετούμε σε ένα ταψί με καπάκι (η γάστρα που μου έδωσε η μαμά όταν έγινα φοιτήτρια για να μην μου καίγονται τα φαγητά…!), το περιχύνουμε με το χυμό από πορτοκάλι και προσθέτουμε λίγο φρέσκο θυμάρι.

- Το αφήνουμε να ψηθεί στους 200 βαθμούς γύρω στη μία ώρα. Ανοίγουμε το καπάκι και το αφήνουμε να ροδοκοκκινίσει για άλλα 25΄- 30΄ φροντίζοντας να περιχύνουμε σταδιακά το κρέας με το ζουμί του.

- Αφού ψηθεί τυλίγουμε το κρέας σε αλουμινόχαρτο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 10΄πριν το κόψουμε.

- Στο μεταξύ όσο ζουμάκι έμεινε στο ταψί αφού το σουρώσουμε μπορούμε να το δέσουμε με λίγο αλεύρι και κρέμα γάλακτος ώστε να συνοδέψει το κρέας.


Πατάτες & κολοκύθα (!) φούρνου

Υλικά (ποσότητες είναι στο χέρι σας…)
Πατάτες & κολοκύθα
Δεντρολίβανο & θυμάρι φρέσκο
1-2 λεμόνια κομμένα σε λεπτές φέτες (με τη φλούδα τους)
1-2 σκελίδες σκόρδο (σπασμένες αλλά με όχι ψιλοκομμένες)
Φρυγανιά τριμμένη
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
½ κύβο λαχανικών

Εκτέλεση
Πλένουμε καλά τις πατάτες και τις αφήνουμε με τη φλούδα τους
Κόβουμε σε κύβους την κολοκύθα και τις πατάτες όπως προτιμάτε
Τα βράζουμε για μόλις 5’ σε νερό με κύβο λαχανικών
Τις στραγγίζουμε και τις τοποθετούμε στο ταψί μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε να ψηθούν για 30΄-40΄

Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2010

Περι ορέξεως κολοκυθόπιτα...

Αφού η κολοκύθα που είχαμε ήταν τεράστια και όση έμεινε μετά την κολοκυθόσουπα έπιανε πολύ χώρο στο ψυγείο προχωρήσαμε σε σχέδιο δράσης Β για την κατανάλωσή της.
Μετά από 2 συνταγές και 6 ώρες σκληρής δουλείας (από την οποία η Ζέτα απείχε εντελώς, ως γνωστή φυγόπονη) καταφέραμε με την Λίνα να εξολοθρεύσουμε ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι.
Φτιάξαμε στριφτάρια κολοκύθας και τάρτα κολοκύθας.

Στριφτάρια κολοκύθας

Ζύμη
1 κιλό αλεύρι
1/2 ποτ. φυστικέλαιο
λίγο ξύδι
λίγο αλάτι
νερό χλιαρό

Γέμιση
κάμποση κολοκύθα τριμμένη στον τρίφτη ή στο μίξερ αν βαριέστε - περίπου 2 κιλά θα έλεγα
1 ποτ. ζάχαρη άσπρη
1 ποτ. ζάχαρη σκούρη (light brown)
καρύδια και σταφιδάκια αναλόγως γούστου
κανέλα (αλεσμένη και ξύλο)

Εκτέλεση
Ξεκινάμε με τη ζύμη. Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός του νερού το οποίο προσθέτουμε σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη σχετικά μαλακή που να μην κολλά στα χέρια. Αφήνουμε για 1-2 ώρες να ξεκουραστεί.
Για τη γέμιση, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, να κατεβάσει το νερό της και να εξατμιστεί.
Και ξεκινάμε το άνοιγμα και γέμισμα φύλλων. Σε κάθε φύλλο ζύμης που ανοίγουμε (όσο πιο λεπτό γίνεται...) απλώνουμε σε όλη σχεδόν την επιφάνεια στρώμα γέμισης. Τυλίγουμε το πρώτο σε σχήμα σαλιγκαριού και το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού. Συνεχίζουμε μέχρι να γεμίσει το ταψί. Αλείφουμε το τελικό προϊόν με λίγο λάδι και χτυπημένο αυγό.
Ψήνουμε στους 180 C για περίπου 40 λεπτά ή μέχρι να είμαστε ευχαριστημένοι με το χρώμα.

Σερβίρεται με καφέ για πρωινό.



Τάρτα Κολοκύθας

Ζύμη
2 ποτ. αλεύρι
125 γρ. βούτυρο (περίπου 1,5 πακέτο) σε θερμοκρασία ψυγείου
λίγο αλάτι
λίγη ζάχαρη
λίγο νερό παγωμένο

Γέμιση
3 ποτ. κολοκύθα κομμένη σε κύβους αυτή τη φορά
1/2 ποτ. ζάχαρη άσπρη
1/2 ποτ. ζάχαρη σκούρη (light brown)
κανέλα (αλεσμένη και ξύλο)
μοσχοκάρυδο φρεκοτριμμένο
τζίντζερ αλεσμένο

Τόππινγκ
καρύδια ολόκληρα
λίγο βούτυρο
1/2 ποτ. ζάχαρη

Εκτέλεση
Για τη ζύμη βάζουμε σε μπολ το αλεύρι με τη ζάχαρη, το αλάτι και το βούτυρο κομμένο σε κύβους. Ριζιάζουμε (δεν ξέρω την ελληνική λέξη και δεν βρίσκω άλλη που να περιγράφει τη διαδικασία καλύτερα!). Προσθέτουμε λίγο λίγο νερό παγωμένο μέχρι να γίνει μια ζύμη σκληρή σχετικά. Αποφεύγουμε το πολύ ζύμωμα. Κανονικά ακολουθείς μια διαδικασία όπου ανακατεύσεις τη ζύμη με μαχαίρι αλλά μετά από 2-3 λεπτά αυτή ή διαδικασία γίνεται βαρετή και κουραστική. Οπόταν ανακάτεψα με τα χέρια. Αφού γίνει η ζύμη, την ανοίγουμε σε φύλλο αρκετά μεγάλο για την φόρμα μας και τη βάζουμε σε ψυγείο για καμία ωρίτσα (τυλιγμένη σε μεμβράνη για να μη στεγνώσει). Ψήνουμε την ζύμη της τάρτα σκεπασμένη (blind) για 10 λεπτά στους 180 C.

Για τη γέμιση, βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και ψήνουμε μέχρι να μαλακώσει η κολοκύθα, να κατεβάσει το νερό της και να εξατμιστεί σχεδόν όλο. Δεν μας πειράζει να έχει λίγο ζουμί. Για το τόππινγ βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε τα καρύδια και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν λιωμένη καραμέλα. Αφού έχουμε ετοιμαστεί, συναρμολογούμε την τάρτα. Προσθέτουμε την γέμιση και το τόππινγ στη ζύμη και ψήνουμε για κανένα 20λεπτο στους 180 C.

Σερβίρουμε ζεστή με παγωτό. Απλά τέλεια! Για τα δικά μας γούστα πάντοτε!

Bon Appetit!

Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2010

Κολοκύθες και Πράσινα Άλογα

Μια φορά κι ένα καιρό ήτανε μια κολοκύθα: μεγάλη, ώριμη, έτοιμη να ανταποκριθεί σε κάθε δοκιμασία. Κι αφού είδαμε κι αποείδαμε να προσπαθούμε να κάνουμε την κολοκύθα άμαξα για να μας πάει στο πριγκιπόπουλο... μαντέψτε τί κάναμε;


Τα εύκολα, νόστιμα κι αφράτα ήταν απλά το συμπλήρωμα στη 2η Σύνοδο, αφού στην πραγματικότητα η 2η Σύνοδος (διήμερη όπως θα δείτε στη συνέχεια) ήταν ένα αφιέρωμα στο μεγαλείο της κολοκύθας - μια ευγενική προσφορά του περβολιού της Μαίρης. Η πρώτη βραδιά αφιερώθηκε στην κολοκυθόσουπα!

Κολοκυθόσουπα Βελούδο

Τί θα χρειαστείτε (για 4 άτομα):
  • 1κιλό κολοκύθα
  • 1 κύβο ζωμό κότας
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1κτγ πιπέρι
  • 1 κτγ κύμινο
  • 1 κτγ κάρυ
  • 1 κτγ σπόρους μουστάρδας
  • 1 κτγ τζίντζερ φρεσκοτριμμένο
Πώς θα την φτιάξετε:

1. Καθαρίζουμε και κόβουμε* την κολοκύθα σε κύβους και τη βάζουμε να βράσει σε περίπου 2 λίτρα νερό για περίπου 40 λεπτά μαζί με τον κύβο του ζωμού κότας.

2. Βγάζουμε την κολοκύθα σε ξεχωριστό μπολ και κρατάμε το ζουμί στο οποίο έβρασε αλλού.

3. Στην κατσαρόλα που έβρασε η κολοκύθα ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Μόλις πάρει μια βράση το κρεμμύδι ρίχνουμε και την κολοκύθα και τα τσιγαρίζουμε για λίγο μαζί.

4. Στη συνέχεια προσθέτουμε 3-4 κουτάλες από το ζουμί που κρατήσαμε και ενώ σιγοβράζει πολτοποιούμε την κολοκύθα με το μπλέντερ χειρός. Αν χρειάζεται περνάμε τον πολτό και από σουρωτήρι για να έχουμε απόλυτα βελούδινο αποτέλεσμα.

5. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά** και ανακατεύουμε. Σταδιακά ρίχνουμε όσο ζουμί / νερό είναι απαραίτητο για να φτάσει η σούπα μας στη μορφή που θέλουμε (αναλόγως πόσο πηχτή μας αρέσει).

6. Σερβίρουμε με μια κουταλιά γιαούρτι*** στη μέση.

Προσοχή!

* Η κολοκύθα θέλει πολύ κοφτερό μαχαίρι για το καθάρισμα / κόψιμο.

** Τα μπαχαρικά και η δοσολογία τους είναι ενδεικτικά γιατί εξαρτάται από το γούστο του καθενός.

*** Η σούπα είναι λιγάκι καυτερή (εκτός αν τσιγκουνευτείτε τα μπαχαρικά) και γι' αυτό η αίσθηση του κρύου και δροσιστικού γιαουρτιού είναι ιδανική. Εναλλακτικά και πιο παχυντικά, αντί γιαούρτι μπορείτε να προσθέσετε κρέμα γάλακτος.


Δεν τελειώσαμε... τί σκέτη σούπα θα τρώγαμε; Θέλαμε ένα συνοδευτικό... σκεφτήκαμε μπρουσκέτα αλλά δεν έδεναν και τόσο καλά οι γεύσεις. Έτσι καταλήξαμε σε ένα παλιό αγαπημένο της Λίνας - κάτι σαν μπρουσκέτα αλλά λιγότερο συνηθισμένη!
Μπρουσκέτα με Ρόκα & Αναρή

Τί θα χρειαστείτε (για 4 άτομα):
  • 1 καρβέλι γαλλικό ψωμί
  • πατέ ελιάς
  • 1 ματσάκι ψιλοκομμένη ρόκκα
  • 150 γρ αναρή φρέσκια
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη


Πώς θα το φτίαξετε:


1. Κόβουμε το ψωμί σε μικρές φετούλες πάχους 2 εκατοστών περίπου (ίσα με 2 δάκτυλα) και το βάζουμε στο γκριλ για 5-10 λεπτά.

2. Μείγμα Ά: Ελαιόλαδο & ρίγανη

3. Μείγμα Β': Ψιλοκομμένη ρόκκα και πολτοποιημένη αναρή

4. Με ένα πινέλο κουζίνας "βάφουμε" τα ψωμάκια με το Μείγμα Ά.

5. Προσθέτουμε στα ψωμάκια μια λεπτή στρώση πατέ ελιάς.

6. Τελειώνουμε με 1 κτγ από το Μείγμα Β΄ πάνω στα ψωμάκια.



Ο συνδυασμός ήταν καταπληκτικός και τον προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Μόνο που η κολοκύθα περίσσεψε και έπρεπε κάπως να χρησιμοποιηθεί...

Δευτέρα, 18 Οκτωβρίου 2010

Εύκολα, νόστιμα, αφράτα... τα μπισκότα μας με σοκολάτα!

Σύνοδος 2η.

Είχα πάει για νύχια κι άργησα να καταφτάσω και επειδή μόλις είχα φτιάξει νύχια δεν μπορούσα να ανακατευτώ μες την κουζίνα γι' αυτό κληρώθηκα να γράψω τις συνταγές. Έτσι μου είπαν να γράψω - η πραγματικότητα είναι ότι οι άλλες δύο βαριούνται το γράψιμο και προτιμούν να παίζουν με τα υλικά. Άσε που είχαμε και guest star - πόσες γυναίκες πια χρειάζονται να κόψουν ένα κρεμμύδι;

Αφήνω τις εισαγωγές και μπαίνω στο ζουμί. Με το που μπήκα τα κορίτσια έβγαζαν την πρώτη φουρνιά... μύριζαν πραγματικά υπέροχα! Εύκολα, νόστιμα και αφράτα!

Θα χρειαστείτε (για 25 μπισκότα περίπου):
  • 100γρ κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια ή έτοιμες σταγονίτσες
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι
  • 1 φλ. ζάχαρη άσπρη
  • 1/2 φλ. ζάχαρη μαύρη
  • 1 αυγό
  • 3/4 φλ. βούτυρο
  • 1/4 κτγ Mark's & Spencer's Mix Spices*
  • 2 κτγ βανίλια
  • 1 κτγ baking powder
  • 1 τσιμπιά αλάτι


Πώς να τα φτιάξετε:


1. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.


2. Μίγμα Α': Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τα κομματάκια σοκολάτας.


3. Μίγμα Β': Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άσπρη και μαύρη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό.

4. Ρίχνουμε σταδιακά το Μίγμα Α' στο Μίγμα Β' και ανακατεύουμε.

5. Με ένα κουτάλι της σούπας σχηματίζουμε τα μπισκότα μας πάνω σε λαδόχαρτο σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο (περίπου 3 cm) γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.




6. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο 180 C για 8-10 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν**.


Προσοχή!


* Αν δεν έχετε mix spices (σιγά μην είχατε) μπορείτε να βάλετε τριμμένη κανέλα, ή και γαρίφαλο, ή και γλυκάνισο, ή και τζίντζερ, ή και μοσχοκάρυδο, ή και πιπέρι ή και ότι σας αρέσει.


** Το μυστικό για υπέροχα μπισκότα είναι να τα βγάλετε νωρίς, να είναι δηλαδή ακόμη λίγο μαλακά - δεν είναι άψητα! Τα μπισκότα συνεχίζουν να ψήνονται μετά που τα βγάζετε και θα συνεχίσουν να ψήνονται μέχρι το κέντρο τους να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Θα σκληρύνουν μόλις κρυώσουν (αν μείνουν δηλαδή!).


*** Περισσότερα μυστικά για τέλεια σπιτικά μπισκότα μπορείτε να βρείτε εδώ!


Τα μπισκότα είναι υπέροχα και μοιάζουν λίγο με soft cokies! Φτιάξτε τα και θα μας θυμηθείτε!


Θερμίδες: περίπου 150 kcal ανά μπισκότο (1/25 της συνταγής).

Τρίτη, 12 Οκτωβρίου 2010

A Matter of Taste by Fulvio Bonavia


Στo βιβλίο του με τίτλο «A Matter of Taste» ο Ιταλός φωτογράφος Fulvio Bonavia επιχειρεί να συνδέσει τη μόδα με τη γαστρονομία και το αποτέλεσμα είναι εκπληκτικό: παπούτσια μελιτζάνες, τσάντες από μπρόκολο, ζώνες από ταλιατέλες, δαχτυλίδια με χαβιάρι και σοκολάτα και άλλες πολλές γευστικές δημιουργίες!
Πάρτε μια γεύση: www.fulviobonavia.com

Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

The McDonald's Experience...

Στο σύντομο διάστημα της εργαζόμενης ζωής μου (αφού το summer job at local warehouse μετράει μόνο για λόγους CV αίτησης για μεταπτυχιακό, και αν) μπορώ να πω ότι δούλεψα σε σχετικά πολλούς χώρους εργασίας. Μια διαιτολόγος θα μου πείτε τί σχέση έχει με τα McDonald's; Μιά διαιτολόγος τί σχέση έχει με μπλόγκ μαγειρικής ανταπαντάω κι εγώ. Απάντηση: Απόλυτη.

Για σύντομο χρονικό διάστημα είχα τη χαρά και την τιμή να φιλοξενηθώ επαγγελματικά στην κατάρα των απανταχού μανιακών της υγιεινής διατροφής. Εργοδοτήθηκα με βάση το πτυχίο μου και έζησα το μεγαλείο του μεγαδαίμονα του γρήγορου φαγητού. Όχι δεν πουλήθηκα για τα λεφτά. Θέτω λοιπόν τα εξής προς προβληματισμό:

- Τα McDonald's έχουν καταταχθεί ως ένα από τα 10 πιο healthy fast food restaurants
- Έχουν τους αυστηρότερους κανόνες υγιεινής που έχει δει ποτέ κανείς και τους τηρούν ευλαβικά,
- Ξέρουν ανά πάσα στιγμή το κάθε συστατικό του φαγητού από που / ποιόν προμηθευτή προήλθε (κάτι που σημαίνει ότι ανά πάσα στιγμή μπορούν να ξέρουν από που έγινε στραβή),
- Οι συνταγές είναι αυστηρές σε σημείο γραμμαρίων μαρουλιού ανά burger (γι αυτό και το burger έχει ακριβώς την ίδια γεύση όπου και όποτε το φας, σίγουρη και ασφαλής επιλογή)
- Οι προμηθευτές επιλέγονται κατόπιν αυστηρού ελέγχου και στην Κύπρο οι προμηθευτές έχουν προσαρμόσει τα standards τους (σε ορισμένες περιπτώσεις έστησαν καινούργια εργοστάσια) για να μπορούν να πληρούν τα κριτήρια,
- Όλα τα φαγητά ετοιμάζονται on the spot τη στιγμή που βάζεις την παραγγελία σου και ο χρόνος ετοιμασίας είναι μέσος όρος 3 λεπτά. Τα έτοιμα που υπάρχουν, αν δεν δοθούν εντός 10 λεπτών πετιούνται
- Το λάδι που χρησιμοποιείται για τις πατάτες στη συνέχεια ανακυκλώνεται σε βιοκαύσιμο και χρησιμοποιείται από τα αυτοκίνητα της εταιρίας.

Πού θέλω να καταλήξω; η υγιεινή και ποιοτική διατροφή είναι θέμα σωστών επιλογών και ένα εστιατόριο γρήγορης εστίασης μπορεί να αποτελέσει σωστή επιλογή. Πριν αρχίσουμε να κατηγορούμε τον κακό δαίμονα ας δούμε πρώτα τους δικούς μας δαίμονες...