Σύνοδος 2η.
- 100γρ κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια ή έτοιμες σταγονίτσες
- 1 1/2 φλ. αλεύρι
- 1 φλ. ζάχαρη άσπρη
- 1/2 φλ. ζάχαρη μαύρη
- 1 αυγό
- 3/4 φλ. βούτυρο
- 1/4 κτγ Mark's & Spencer's Mix Spices*
- 2 κτγ βανίλια
- 1 κτγ baking powder
- 1 τσιμπιά αλάτι
1. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
2. Μίγμα Α': Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι, τα μπαχαρικά και τα κομματάκια σοκολάτας.
3. Μίγμα Β': Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άσπρη και μαύρη ζάχαρη, το λιωμένο βούτυρο και το αυγό.
4. Ρίχνουμε σταδιακά το Μίγμα Α' στο Μίγμα Β' και ανακατεύουμε.
5. Με ένα κουτάλι της σούπας σχηματίζουμε τα μπισκότα μας πάνω σε λαδόχαρτο σε μεγάλη απόσταση το ένα από το άλλο (περίπου 3 cm) γιατί απλώνουν στο ψήσιμο.
6. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο 180 C για 8-10 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσουν**.
Προσοχή!
* Αν δεν έχετε mix spices (σιγά μην είχατε) μπορείτε να βάλετε τριμμένη κανέλα, ή και γαρίφαλο, ή και γλυκάνισο, ή και τζίντζερ, ή και μοσχοκάρυδο, ή και πιπέρι ή και ότι σας αρέσει.
** Το μυστικό για υπέροχα μπισκότα είναι να τα βγάλετε νωρίς, να είναι δηλαδή ακόμη λίγο μαλακά - δεν είναι άψητα! Τα μπισκότα συνεχίζουν να ψήνονται μετά που τα βγάζετε και θα συνεχίσουν να ψήνονται μέχρι το κέντρο τους να φτάσει σε θερμοκρασία δωματίου. Θα σκληρύνουν μόλις κρυώσουν (αν μείνουν δηλαδή!).
*** Περισσότερα μυστικά για τέλεια σπιτικά μπισκότα μπορείτε να βρείτε εδώ!
Τα μπισκότα είναι υπέροχα και μοιάζουν λίγο με soft cokies! Φτιάξτε τα και θα μας θυμηθείτε!
Θερμίδες: περίπου 150 kcal ανά μπισκότο (1/25 της συνταγής).
aftosxediasa me sokolata pou xei gemisi pralina....theika....
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλωσόρισες Ανώνυμε/η. Ευχαριστούμε για την εισήγηση!
ΑπάντησηΔιαγραφή