Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Sweet Tooth vs Dog Tooth!

Σύνοδος 3η (συνέχεια)

Το γλυκό το κρατήσαμε για το τέλος κι αφού πέρασε κανένα μισάωρο γιατί το σούπερ κοκοράκι και Η σαλάτα μας άφησαν για λίγο νοκ άουτ. Αυτό το γλυκό ήταν ιδανικό για το μενού μας για δύο κυρίως λόγους αα) είναι πανεύκολο και ββουυ) είναι ελαφρύ και χωνευτικό. Ναι καλά ξέχασα κι ένα τρίτο λόγο... κάπως έπρεπε να χρησιμοποιήσουμε και τη μαρμελαδίτσα που φτιάξαμε.

Τί θα χρειαστείτε:
Πώς να το φτιάξετε:
  1. Βάζετε σε ένα τηγανάκι τα αμυγδαλάκια, ανάβετε τη φωτιά και τα ανακατεύετε συχνά μέχρι να καβουρδιστούν. Δε θέλουν πολύ ώρα κανένα δεκάλεπτο.
  2. Χτυπάτε τη κρέμα γάλακτος κααααααααααλά στο μίξερ μέχρι να πήξει**.
  3. Προσθέτετε το γιαούρτι και τη βανίλια και ανακατεύετε απαλά.
  4. Προσθέτετε τη μισή περίπου μαρμελάδα και ανακατεύετε καλά.
  5. Μοιράστε το μείγμα*** σε μικρά μπολάκια, βάλτε σε κάθε μπολάκι μια κτγ μαρμελάδα και πασπαλίστε με το αμυγδαλάκι.
  6. Βάλτε τα μπολάκια στο ψυγείο για καμιά ωρίτσα και είναι έτοιμο!
Είναι τόσο ελαφρύ στο στομάχι, δροσιστικό που θα σας εκπλήξει! Φυσικά αν σας αρέσουν οι βαριές γεύσεις θα απογοητευτείτε... εκτός αν διπλασιάσετε την ποσότητα μαρμελάδας!

Προσοχή!
* Είχαμε μια διαφωνία με τη Λίνα αν τα αμυγδαλάκια θα έπρεπε να τα καραμελώσουμε η όχι... πέρασε το δικό μου και δεν καραμελώσαμε αλλά νομίζω είναι θέμα γούστου. Αν καραμελώσεις σίγουρα θα γίνει πιο γλυκιά η γεύση.
** Αν δεν πήξει μην ανησυχείτε! Συνήθως οι κρέμες γάλακτος με χαμηλά λιπαρά δύσκολα πήζουν. Η λύση είναι να προσθέσετε περισσότερο γιαούρτι μετά.
*** Το μείγμα θα πρέπει να μοιάζει με παχύρευστη κρέμα - να δυσκολεύει λίγο το κουτάλι να δώσει βόλτα μέσα.

Υ.Γ. Ο τίτλος καμία σχέση με την ανάρτηση απλά είναι πιασάρικος!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου