Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Αλμυρά Μπισκότα


Μετροφυλλώντας ένα περιοδικό προχθές βρήκα μια συνταγή για αλμυρά μπισκότα με μπέικον και παρμεζάνα. Δεδομένου ότι δεν είχα μπέικον, αποφάσισα να το αντικαταστήσω με chorizo, το οποίο με κοίταζε από το ψυγείο εδώ και μέρες. Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και γρήγορη. Τα μπισκότα είναι κατάλληλα για ένα διαφορετικό πρωινό ή απογευματινό συνοδευτικό του καφέ σας. Τρώγωνται ζεστά από το φούρνο ή το φούρνο μικροκυμμάτων ή κρύα.

1½ ποτ. αλεύρι
2 κ.γ. baking powder
1 αυγό
1 ποτ. γάλα
40 γρ. βούτυρο παγωμένο και κομμένο σε κυβάκια
25 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
25 γρ. Chorizo ψιλοκομμένο
1 κ.γ. αλάτι
¼ κ.γ. πιπέρι cayenne
Τυρί φιλαδέλφεια για σερβίρισμα

Εκτέλεση:
  1. Χτυπάτε το αυγό σε ένα μπολ και ανακατεύεται με το γάλα.
  2. Σε ένα άλλο μπολ βάζετε το αλεύρι, το baking powder, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Ριζιάζετε με το βούτυρο και ανακατεύτετε το chorizo και την παρμεζάνα.
  4. Προσθέτετε λίγο λίγο το μείγμα αυγού-γάλακτος και ζυμώνετε μέχρι να γίνει ζύμη (μπορεί να μη χρειαστεί όλη η ποσότητα).
  5. Βάζετε τη ζύμη σε αλευρωμένη επιφάνεια και ανοίγετε σε φύλλο πάχους 1,5 εκ. περίπου
  6. Κόβετε σε στρογγυλά μπισκότα και αλείφετε με λίγο γάλα
  7. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 10 λεπτά περίπου μέχρι να ψηλώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.
  8. Σερβίρετε σκέττα ή αλειμμένα με τυρί κρέμα, όπως προτιμάτε.

Υ.Γ. Αν θα χρησημοποιήσετε μπέικον τότε θα πρέπει να το ψήσετε σε τηγάνι μέχρι να γίνει τραγανό.

5 σχόλια:

  1. ξεκινάς με ένα και τελειώνεις σε διψήφιο αριθμό προσωπικά μου αρέσουν πολύ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λίγο καυτερά λόγω του chorizo το οποίο φυσικά μπορεί ο καθένας να αντικαταστήσει...αλλά ακόμα κι έτσι κανείς δεν μπόρεσε να κρατηθεί στο ένα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. "...δεν είχα μπέικον, αποφάσισα να το αντικαταστήσω με chorizo, το οποίο με κοίταζε από το ψυγείο εδώ και μέρες"

    Δηλαδή ή θα το ετρωγε ο κάλαθος ή ενας ανυποψιαστος καλεσμένος.
    Tasted nice anw!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ζετουλα, μάλλον το κόκκινο πιπέρι ευθύνεται για το ότι ήταν λίγο καυτερά.
    Ανώνυμε, οι ανυποψίαστοι καλεσμένοι προφανώς είναι πολύ τυχεροί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή