Η αλήθεια είναι ότι όταν διαβάζω συνταγές με πολλά υλικά και βήματα βαριέμαι. Στην περίπτωση όμως αυτή η διαδικασία είναι πανεύκολη και η επιτυχία εγγυημένη. Μυρίζουν υπέροχα και γίνονται ανάρπαστα ακόμη και 3 ημέρες μετά!
Δοκιμάστε τα!
Υλικά
¾ φλ. καρύδια (ελαφρώς ψημένα & κομματιασμένα στο γουδί)
230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
120 γρ. ζάχαρη λευκή
¼ κ.γ σόδα μαγειρικής
¼ κ.γ μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ αλάτι
1 κ.γ κανέλα (ή κάποιο μείγμα μπαχαρικών για μπισκότα)
1 βανίλια
3 μέτρια αυγά ελαφρώς χτυπημένα
100 γρ. βούτυρο (ανάλατο), λιωμένο (οχι καυτό)
4 μπανάνες ώριμες και πολτοποιημένες
½ φλ. τρούφα σοκολάτας (ή οποιαδήποτε άλλη σοκολάτα κομματιασμένη)
Δοκιμάστε τα!
Υλικά
¾ φλ. καρύδια (ελαφρώς ψημένα & κομματιασμένα στο γουδί)
230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (κοσκινισμένο)
120 γρ. ζάχαρη λευκή
¼ κ.γ σόδα μαγειρικής
¼ κ.γ μπέικιν πάουντερ
¼ κ.γ αλάτι
1 κ.γ κανέλα (ή κάποιο μείγμα μπαχαρικών για μπισκότα)
1 βανίλια
3 μέτρια αυγά ελαφρώς χτυπημένα
100 γρ. βούτυρο (ανάλατο), λιωμένο (οχι καυτό)
4 μπανάνες ώριμες και πολτοποιημένες
½ φλ. τρούφα σοκολάτας (ή οποιαδήποτε άλλη σοκολάτα κομματιασμένη)
Εκτέλεση
1) Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, τα καρύδια και την τρούφα.
2) Σε ένα μεσαίο μπωλ αναμειγνύουμε τον πουρέ μπανάνας, τα αυγά, το βούτυρο και τη βανίλια.
3) Με μια ξύλινη κουτάλα ρίχνουμε σταδιακά το υγρό μείγμα (μπανάνες) στο στεγνό (αλεύρι) μέχρι απλά να αναμειχθούν (είναι σημαντικό να μην τα ανακατέψουμε πολύ).
4) Με ένα κουτάλι μεταφέρουμε το μείγμα στις ατομικές φόρμες για muffins στις οποίες έχουμε τοποθετήσει τις ειδικές χάρτινες θήκες από το ΙΚΕΑ!
5) Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά (κάνουμε το τεστ οδοντογλυφίδας για να δούμε αν είναι έτοιμα).
6) Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε.
1) Σε ένα μεγάλο μπωλ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, τα καρύδια και την τρούφα.
2) Σε ένα μεσαίο μπωλ αναμειγνύουμε τον πουρέ μπανάνας, τα αυγά, το βούτυρο και τη βανίλια.
3) Με μια ξύλινη κουτάλα ρίχνουμε σταδιακά το υγρό μείγμα (μπανάνες) στο στεγνό (αλεύρι) μέχρι απλά να αναμειχθούν (είναι σημαντικό να μην τα ανακατέψουμε πολύ).
4) Με ένα κουτάλι μεταφέρουμε το μείγμα στις ατομικές φόρμες για muffins στις οποίες έχουμε τοποθετήσει τις ειδικές χάρτινες θήκες από το ΙΚΕΑ!
5) Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά (κάνουμε το τεστ οδοντογλυφίδας για να δούμε αν είναι έτοιμα).
6) Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο τα αφήνουμε για 5 λεπτά και στη συνέχεια τα ξεφορμάρουμε.
Υ.Γ.1 Αν τα απολαύσετε ζεστά, βάλτε και μια μπάλα παγωτό βανίλια στο πλάι...
Y.Γ.2 Δοκιμάστε αντί για καρύδια να βάλετε φουντούκια. Εγώ πάντως θα το κάνω στην επόμενη δόση.
Τα μαφινς μ αρεσουν σε καθε εκδοχη! Τελεια και τα δικα σου!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημερα
Kalimera!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλημέρα και καλό μήνα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΤέλεια τα μάφινς και ο συνδυασμός σοκολάτας-μπανάνας...μμμμμ!!!!
Ωραία και η γιορτινή εμφάνιση της σελίδας!
Καλές γιορτές κορίτσια!
Βάλαμε τα γιορτινά μας Δαφνούλα μου για να μπούμε στο πνεύμα! Καλό μήνα και σε σένα!
ΑπάντησηΔιαγραφήΜοσχομύρισαν!!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλό μήνα εύχομαι!!
Καλησπερα κυρίες μου!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαλώς σας βρίσκω!
Μ αρέσει η συνταγή σας!!!
Σας φιλώ όλες και ειδικά την Ζέτα!!
Καλό μήνα!!
Πολλά ωραία δείχνουσι. Μπράβο σου κόρη.
ΑπάντησηΔιαγραφήMpravo Lina! Oraia kai i fotografia sou
ΑπάντησηΔιαγραφή@ Εύα
ΑπάντησηΔιαγραφήΕυχαριστούμε πολύ, καλό μήνα και σε σένα! Να μας έρχεσε!
Μμμμμ!!!!!!!Συνδυασμός σοκολάτας και μπανάνας. Τέλειο.
ΑπάντησηΔιαγραφή