Τρίτη, 21 Δεκεμβρίου 2010

Μια φακή, μα τι φακή?

Καιρός για νηστείες και σας προτείνουμε μια εναλλακτική πρόταση για φακές. Ένα από τα νοστιμότερα όσπρια (κατά τη γνώμη μου) σε μια συνταγή με άρωμα ασιατικό!

Υλικά (για 3 άτομα):

3 φλιτζανάκια καφέ φακές
1 ντομάτα τριμμένη
1 κρεμμύδι φρέσκο ψιλοκομμένο
1 κρεμμύδι ξερό μικρό κομμένο σε φέτες
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
1 καρότο τριμμένο
λίγο ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
1/2 κγ κάρυ
πιπέρι cayenne (αν θέλετε)
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Βράζουμε τις φακές σε αρκετό νερό μέχρι να μισοψηθούν. Τις στραγγίζουμε και τις αφήνουμε.
2. Σε λίγο ελαιόλαδο βάζουμε τα κρεμμύδια, το καρότο, το σκόρδο και το τζίντζερ να αχνίσουν για λίγο. Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και αφήνουμε λίγο να εξατμιστούν τα υγρά.
3. Προσθέτουμε τις βρασμένες φακές, τα μπαχαρικά και λίγο νερό για να ολοκληρωθεί το ψήσιμο.
4. Σερβίρουμε με φρέσκο τραγανό ψωμί.


5 σχόλια:

  1. Xmmmm Τζιαι παραπάνω καρρότο για τζιείνους που τους αρέσκει κάμνει τες πιο γλυτζιές. Τζιαι το ντζίντζερ θεός. Εγώ βάλλω τζιαι 1/3 ρίζι όπως στην μουτζιέντρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μμμμ... ωραία ιδέα και φαίνονται ότι τρώγονται και "πιρουνάτες" για να μη γκρινιάζει και ο Κ. που έχει θέμα με τις σούπες!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τρελαίνομαι για φακή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Με κάρυ ε; χμμμ ενδιαφέρον ακούγετε , για αύριο εχω δρομολογίσει φακές , θα το δοκιμάσω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για κάτι το διαφορετικό ακούγονται πολύ νόστιμες. Εγώ προσωπικά λατρεύω το τζίντζερ αλλά τα παιδιά μου ακόμη τώρα άρχισαν λίγο να το δέχονται στα γλυκά. Εύχομαι Καλές γιορτές σε όλες σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή