Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

Τι είναι τραγανό με κόκκινες και πράσινες πινελιές και τρώγεται μετά μανίας?

Ιταλικά Μπισκόττι με Κράνμπερι και Φυστίκια Αιγίνης
Και ξεκινάμε τις χριστουγεννιάστικες συνταγές μας με ιταλικά μπισκόττι. Τα πράσινα φυστίκια αιγίνης και τα κόκκινα κράνμπερι συνδυάζονται υπέροχα σε ένα μπισκότο κατάλληλο για Χριστούγεννα. Είναι τόσο ωραία που σίγουρα αν τα δοκιμάσετε θα τα φτιάχνετε ολόχρονα!! (Η συνταγή είναι παραλλαγή συνταγής της γνωστής κας Μάρθας Στιούαρτ).

Υλικά
1 1/2 ποτ. αλεύρι
1 ποτ. καλαμποκάλευρο (corn-flour)
1/2 κ.γ. Baking Powder
λίγο αλάτι
6 κουταλιές βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
1 ποτ. ζάχαρη
2 αυγά
λίγο ξύσμα λεμόνι
1 ποτ. κομμένα φυστίκια αιγίνης (χαλεπιανά)
1 ποτ. αποξηραμένα κράνμπερι

Οδηγίες
1. Κοσκινίζετε το αλεύρι , το corn-flour, το Β.P. και το αλάτι.
2. Κτυπάτε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει ένα μείγμα λείο, αφράτο και ασπριδερό.
3. Προσθέτετε τα αυγά (ένα κάθε φορά).
4. Χαμηλώνετε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτετε όλο το αλεύρι και το ξύσμα λεμονιού.
5. Κτυπάτε μέχρι να γίνει σαν ζύμη και ανακατεύετε μέσα τα φυστίκια αιγίνης και τα κράνμπερι.
6. Φτιάχνετε με τη ζύμη ένα μακρόστενο "καρβέλι" και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C για 30-35 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει και να ξεκινήσει να "σπάζει" από πάνω.
7. Αφήνετε να κρυώσει για 15-20 λεπτά και κόβετε διαγώνια σε φέτες (περίπου 1,5 εκ.).
8. Ξαναψήνετε για 15 λεπτά μέχρι να στεγνώσουν και να κοκκινίσουν οι άκρες τους (όχι ολόκληρο το μπισκότο).

Να σημειώσουμε ότι το food-styling και η φωτογράφιση είναι της Λίνας!!!

7 σχόλια:

  1. Γεια σας κορίτσια!!!
    Υπέροχα αυτά τα μπισκοτάκια, αν προλάβω θα τα φτιάξω για τις γιορτές, πολύ μου αρέσουν!!!!!
    Μπράβο στη Μαίρη μας για την συνταγή και μπράβο και στη Λίνα μας για τις φωτογραφίες!
    Καλές Γιορτές...τα λέμε πάλι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πριν καν διαβάσω την συνταγή δηλώνω πως ότι είναι τραγανό με κόκκινες και πράσινες πινελιές και τρώγεται μετά μανίας .... το θέλω!
    Απίθανα δείχνουν τα μπισκότα σας! :-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όντως είναι καταπληκτικά! Να τα δοκιμάσετε αν έχετε χρόνο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο κορίτσια. Άξιες, άξιες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Παντώς από το πρωί που είναι έτσι βροχερός ο καιρός, το μόνο που σκέφτομαι είναι να σχολάσω και να απολαύσω τη βροχή από τον καναπέ μου με κουβερτούλα, καφέ και πολλά βουτήματα με τα υπέροχα μπισκότα μας!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Λίνα, Μαίρη και Ζέτα τέλειο το blog σας. Κάθε φορά που το επισκέπτομαι γίνεται ομορφότερο, πλουσιότερο αλλά και γευστικότερο. Νιώθω ότι μπαίνω σε ένα μαγαζί πέρνω μια γεύση λίγο από όλα, από ότι τραβά η όρεξη μου και μάλιστα χωρίς να παχαίνω! Η ανάγνωση δε των συνταγών είναι τόσο ευχάριστη σαν να διαβάζω σύντομες χουμοριστικές και ενδιαφέρουσες ιστορίες.
    Και επειδή είστε κοπέλες της δημιουργίας, της προόδου και της βελτίωσης σας εύχομαι ακόμα πιο ΔΥΝΑΤΗ συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή