Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ελάτε να χαζέψουμε χριστουγεννιάτικες βιτρίνες στις Βρυξέλλες!

Ταξίδι express στις Βρυξέλλες, από αυτά που το μόνο που έχεις να θυμάσαι είναι η βαλίτσα που πρέπει να ετοιμάσεις, οι ώρες στο αεροδρόμιο, το απαίσιο φαγητό στο αεροπλάνο και η κούραση που νιώθεις όταν γυρνάς σπίτι και νομίζεις ότι έχουν περάσει μέρες με όλες τις διαφορετικές εικόνες που κουβαλάς στο νου σου ενώ δε μεσολάβησαν παρά μόνο 35 ώρες…Αρκετά όμως με το κομμάτι της μεμψιμοιρίας. Άλλωστε σας υποσχέθηκα βόλτα στις χριστουγεννιάτικες βιτρίνες των Βρυξελλών.










Η βόλτα, ήταν πρωινή (και σύντομη γιατί για δουλεία ήμουν εκεί!) και έζησα έτσι μια πόλη σιγά – σιγά να ξυπνάει, με το άρωμα των χριστουγέννων να ξεπηδάει σε κάθε γωνιά. Αφού πήρα το πρωινό μου στον 9ο όροφο του ξενοδοχείου με θέα το χιόνι να πέφτει νωχελικά στις στέγες, ξεκίνησα. Βέβαια, το κρύο ήταν τσουχτερό (-2C) αλλά ήμουν προετοιμασμένη ψυχολογικά και με όλα τα σχετικά εξαρτήματα (μάλλινο στο full, μόνο τα μάτια μου είχαν επαφή με το περιβάλλον!).


Κατευθύνθηκα προς την κεντρική πλατεία των Βρυξελλών, την Grand Place με τα αριστουργηματικά μεσαιωνικά κτίρια και το χριστουγεννιάτικο δέντρο στη μέση. Μου έκανε φοβερή εντύπωση το γεγονός ότι η πλατεία έσφυζε από εργασίες. Φορτηγά να ξεφορτώνουν προμήθειες στα γύρω καταστήματα, απορριμματοφόρα οχήματα και οδοκαθαριστές να προσπαθούν να συνεφέρουν την πλατεία και τα γύρω δρομάκια από το ξενύχτι της προηγούμενης νύχτας, μαγαζάτορες να σφουγγαρίζουν και να φτιάχνουν τις βιτρίνες τους αλλά και πολλοί πρωινοί τουρίστες (σαν εμένα καλή ώρα) που τριγυρνούσαν γύρω από το μεγάλο χριστουγεννιάτικο δένδρο, τη φάτνη και τους φωτιζόμενους στύλους που αλλάζουν χρώματα και τραγουδούν (μόνο το βράδυ εννοείται).


Στη συνέχεια πήγα προς την πλατεία της Αγ. Αικατερίνης, όπου βρίσκεται η χριστουγεννιάτικη αγορά (παραμυθόσπιτα, χριστουγεννιάτικη αγορά, παγοδρόμιο, καρουζέλ κ.λπ.), καντίνες που πουλούν ζεστό γλυκό κρασάκι και άλλες πολλές λιχουδιές. Μόλις που άρχισε να ανοίγει η αγορά … και εγώ έπρεπε να φύγω για τη δουλειά. Του χρόνου ελπίζω να είμαι πιο τυχερή.













Αφού απόλαυσα τις βιτρίνες και μια oranais (apricot Danish – soft, sweet apricots and puff pastry) από τον Paul για να παρηγορηθώ, πήρα το μετρό και πήγα στο meeting.









Καλά Χριστούγεννα!

4 σχόλια:

  1. Σε λυπάμαι για την ταλαιπωρία, οι φωτογραφίες όμως δείχνουν να πέρασες καλά. Δεν μας είπες, ψώνια έκανες;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @ανώνυμε, επειδή εγώ απόλαυσα όντως την ατμόσφαιρα και ένιωσα τύψεις για αυτούς (!)που δεν μπόρεσαν να έρθουν μαζίμου αποφάσισα να μην ψωνίσω κάτι για εμένα αλλά δώρα για αυτούς...αν και εντόπισα μια τσάντα που θα ήθελα να μου κάνουν δώρο για τα χριστούγεννα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άσε τώρα που κάνεις ότι ταλαιπωρήθηκες!!! Την άλλη φορά πες μου να πάω εγώ! Καλή χρονιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή